GKN Aerospace in Sweden

Om GKN Aerospace i Sverige

GKN Aerospace Sweden ingår i GKN Aerospace, som tillverkar motorkomponenter, flygplansstrukturer, kabinfönster, kablage och mycket mer till många av världens flygplan. Företagen i Aerospace-divisionen som arbetar med delar till flygmotorer bildar tillsammans Engines och vid vår anläggning i Trollhättan utvecklar och tillverkar vi avancerade delar till motorer för flygplan och rymdraketer. Vi arbetar även med motorunderhåll.

Vi har produktionsanläggningar i Trollhättan, Kongsberg (Norge), Mexiko och USA. Vi har också ett ingenjörskontor i Bangalore, Indien och kontor i Stockholm (Public Affairs) och i Göteborg. Huvudkontoret för Engines ligger i Trollhättan, och där arbetar ca 2000 personer.

Produkter och tjänster

Produkter och tjänster

Vi arbetar med flygmotorer, komponenter till flygmotorer och rymdraketer. Vi underhåller också militära flygmotorer och arbetar med stationära gasturbiner.

För att lyckas i den mycket hårt konkurrensutsatta flygbranschen måste man vara specialiserad. Vi har specialiserat oss på ett tiotal mycket avancerade motorkomponenter i civila motorer. Specialiseringen har varit framgångsrik; våra komponenter finns i dag med i över 90% av alla nya större passagerarflygplan som levereras, världen över. 

Läs mer

Kontakta oss

Om du vill veta mer om vad vi gör är du välkommen att kontakta oss.

GKN Aerospace Sweden AB
46181 Trollhättan
Besöksadress: Flygmotorvägen 1, Trollhättan
Telefon: 0520-94000
E-post: gaes@gknaerospace.com

Kommunikationsavdelningen
Caroline Beaufoy
Head of Communications and Branding
E-post: Caroline.beaufoy@gknaerospace.com
Telefon: 070-087 3870

External Relations
Robert Hell
External Relations Manager
E-post: Robert.hell@gknaerospace.com
Telefon: 070-087 3323

HR
Jonas Fyhr
HR Director
E-post: jonas.fyhr@gknaerospace.com
Telefon: 070- 087 2889

Studentkontakt
Magnus Hallberg
E-post: magnus.hallberg@gknaerospace.com
Telefon: 0520-292640